Programació neuro-lingüística


La Programació Neuro-Lingüística (PNL) manté que les persones creem el nostre "esquema" mental. Aquest esquema el transformem amb les paraules; mitjançant el llenguatge qualifiquem allò que ens envolta, les neurones creen vincles entre elles i es programen amb la repetició. D'aquesta manera es van creant programes que ens fan sentir, reaccionar, actuar...

Les persones acceptem aquests programes, formen part de la nostra forma de ser, estar, fer i sentir. La PNL estudia aquests programes, estudia les paraules que fem servir les persones i que reflexen la realitat o el paradigma que ens envolta.

La PNL és una forma d'auto-coneixement que requereix "observació", "escoltar" com ens expressem, "percebre" què sentim.

La PNL treballa per expulsar persones tòxiques i transformar-les en nutritives. Prendre consciència d'allò que som és un primer pas per poder actuar en conseqüència. Prendre consciència de la situació que estem visquent i què ens atura o ens ancora a una pensament que ens impedeix actuar altrament o no actuar és l'opció desitjable amb PNL.

Un bon exercici per aconseguir desancorar:

1. Quina és la situació que et bloqueja?

2. Ara, pensa en la situació desitjable. Com t'agradaria que fos.

3. Per treballar el desbloqueig, pensa en una altra situació, una situació similar en la qual aconseguissis superar aquest ancoratge, una situació agradable, de superació personal (per exemple)

4. Tanca els ulls i reviu-la. Pren-te el teu temps, mira què t'envolta, a què olora, quins colors hi ha, què escoltes... Defineix-la amb una paraula, una sensació o un color.

5. Repeteix aquest exercici sovint i quan et trobis amb una situació que et paralitzi. Recorda aquell color, olor o paraula que descrivien la situació agradable.

Comprova els resultats.

Comentaris